Review: BOL Masterclass van Jia Ruan

13 minuten leesplezier


Home » Reviews » Online geld verdienen » BOL Masterclass Review Bijgewerkt op:
BOL Masterclass review Thumbnail

Zo, dus jij bent op zoek naar een eerlijke en onafhankelijke review van de BOL Masterclass van Jia Ruan. Dan ben je op de goede website terechtgekomen.

Waarschijnlijk heb Jia Ruan wel eens voorbij zien komen in je facebook-feed of in een YouTube advertentie. Er is ontzettend veel over hem gezegd. Soms positief en soms negatief.

Je leest deze review waarschijnlijk omdat je overweegt de BOL Masterclass aan te schaffen. Ik raad je aan om pas een beslissing te maken na het lezen van deze review, omdat je hier een volledige beschrijving krijgt van de goede en minder goede kanten van deze online cursus.

Hier vindt je een eerlijke en onafhankelijke recensie van de BOL Masterclass. Na het lezen van deze review weet je of deze cursus wat voor jou is, of dat je het beter niet kan doen. Dus lees snel verder om te zien of dit wat voor je is!

BOL Masterclass review

Wie is Jia Ruan?

Jia Ruan BOL Masterclass review

Voordat ik met je in de BOL Masterclass duik, geef ik eerst wat informatie over de maker van de BOL Masterclass: Jia Ruan. Het is wel zo prettig om te weten wie deze cursus geeft.

Jia Ruan is een 24-jarige ondernemer uit Arnhem. Hij wist op jonge leeftijd al dat hij wilde ondernemen. Hij heeft lang geleden de opleiding Business Studies gevolgd. Die opleiding heeft hij nooit afgemaakt, overigens maakt hij daar zelf ook geen geheim van.

Is hij te vertrouwen?

Dit is een van de meest gestelde vragen over Jia Ruan. Omdat je soms overspoeld wordt door advertenties van hem, is het begrijpelijk dat je wat vraagtekens zet bij zijn bedoelingen.

Ik had dit zelf ook toen ik die advertenties voor het eerst zag. Toch was ik er snel zeker van dat Jia oprecht is, ik vond namelijk een videoportret die BNN van hem heeft gemaakt. Het is eigenlijk een minidocumentaire waarin hij verteld wat hij doet en waarom. Na het zien van deze video waren al mijn twijfels weggenomen. Als je zelf ook nog twijfels hebt aan Jia Ruan, raad ik je aan om die video te bekijken.

Als je nog steeds niet bent overtuigd heb ik nog een andere video voor je. Onlangs heeft NOS Stories een uitgebreid onderzoek gedaan naar online goeroe’s, waaronder Joshua Kaats, Boyd Hoek en Jia Ruan. Hij komt ook aan het woord in de video. Er wordt dieper ingegaan op het verdienmodel van deze jongens, het geeft een hoop duidelijkheid.

Verder zijn er nog een aantal redenen die ook duidelijk maken dat Jia Ruan te vertrouwen is:

 1. Zijn bedrijf Unstoppable Lifestyle B.V. staat netjes ingeschreven bij de KVK in Nederland
 2. Hij heeft al duizenden mensen geholpen met het opzetten van een bedrijf
 3. Jia is goed bereikbaar op sociale media en op vragen wordt netjes gereageerd.

Wat is de BOL Masterclass?

De BOL Masterclass is een online cursus waarin je leert een succesvolle webshop op te zetten op bol.com. Dit wordt gedaan door opgenomen video’s waarin alles van A tot Z wordt uitgelegd.

Het concept gaat als volgt: jij koopt een grote voorraad producten in vanuit China. Deze voorraad laat je bezorgen bij een magazijn van bol.com. Zij regelen vervolgens de betaling, verzending en klantenservice. Je kunt deze producten vaak met een hele hoge marge doorverkopen.

Dit wordt ook wel Logistiek via bol.com (LVB) genoemd. Als je meer informatie wil over LVB, bekijk dan even de informatiepagina van bol.com erover. Daar vind je alles over de tarieven en werkwijze.

Op deze manier via LVB kun je op een (semi) passieve manier online geld verdienen.

Meer leren over passief geld verdienen via bol.com?

Bekijk dan onderstaande training, dit is naar mijn mening de beste training over de BOL Masterclass en verkopen op bol.com

De inhoud van de BOL Masterclass

De BOL Masterclass bestaat uit acht verschillende modules, elke module kost ongeveer 3-5 uur aan studietijd. De cursus is zo opgebouwd dat je elke week een module kunt volgen. Je kunt er natuurlijk sneller doorheen gaan, het is maar net hoeveel tijd je er per week in wil steken.

Module 1: Welcome To The Winning team

Dit is de introductiemodule van de cursus. Hier ga je veel leren over de juiste mindset. Het is ontzettend belangrijk om de juiste mindset te hebben om met dit businessmodel te slagen. Aan de hand van voorbeelden van verschillende super succesvolle ondernemers, krijg je meer te weten over hoe deze mensen hun succes hebben behaald. Hun mindset was daarin ontzettend belangrijk

Verder worden in deze module de huisregels met je doorgenomen. Je leert hier hoe je een bedrijf opzet en hoe je zakelijk goed van start gaat met het verkopen op bol.com. Al met al dus een soort instapmodule waar je meer leert over een goede mindset en over het businessmodel van de BOL Masterclass.

Module 2: Ground Zero

Deze module is het echte begin van je eigen bol.com webshop. Je leert hier hoe je vanaf niets een winstgevende webshop gaat opbouwen. Je hebt (waarschijnlijk) nog nooit eerder deze vorm van e-commerce gebruikt. De verschillende vormen van e-commerce worden hier ook uitgelegd.

In deze module worden ook de verschillende voordelen belicht van het verkopen op bol.com ten opzichte van andere vormen van e-commerce.

Module 3: The Goldmine

Hier wordt het een stuk serieuzer. In deze derde module ga je alles leren over het vinden van goede producten en het opstarten van je webshop op bol.com. De basis heb je (als het goed is) onder de knie. Nu ga je echt dieper in op de materie en krijg je tips en tools aangereikt die erg veel waarde bieden. Hier worden ook praktische zaken onder de loep genomen, zoals de boekhouding.

Deze module is naar mijn mening echt een gamechanger. Hier krijg je praktische tips en voorbeelden die niet zomaar online te vinden zijn. Hierdoor krijg je een serieuze voorsprong op de concurrentie en wordt je echt gespecialiseerd in het verkopen op bol.com.

Module 4: Artificial Intelligence

Dit is een best opvallende module die ik nog niet bij andere cursussen voorbij zag komen. In hoofdlijnen gaat het over het opzetten van je businessplan. Je leert hier hoe je onderzoek doet naar winstmarges en de winstgevendheid van een product.

Wat zo opvallend is aan deze module is het belang van Artificial Intelligence (AI). Je leert hier namelijk ook over de toepassing van AI tijdens het onderzoek naar je producten en je business in het algemeen.

Module 5: Showtime

De meeste mensen die de BOL Masterclass volgen (waaronder ik) vinden dit de leukste module. Hier ga je namelijk echt beginnen met je investering en het opzetten van een eigen inkomen via bol.com.

Dit is echt een van de meeste uitgebreide modules uit de cursus. Waarbij veel andere cursussen vooral in grote lijnen dingen uitleggen. Merk je dat er hier ook veel aandacht wordt besteed aan kleine bijkomstigheden. Dit scheelt je zelf veel tijd in zoeken en die tijd kan je weer goed gebruiken voor je nieuwe ondernemening.

Module 6: Monk Like Patience

Dit is een wat andere module als de paar die hiervoor aan bod kwamen. Je hebt (als het goed is) je inkopen gedaan bij een Chinese groothandel. Maar je kunt nu nog niet gaan verkopen omdat je eerst moet wachten voordat alles binnen is. Het is nu dus belangrijk om geduld te hebben.

Dit is een module die op praktisch gebied niet super veel waarde bied, het gaat hier wederom wat meer om de juiste mindset. Toch is het wel een handige module om te gebruiken, vooral omdat je nu een periode ingaat waar je niet zoveel kunt doen voor je nieuwe ondernemening.

Module 7: The Next Apple

In deze module leer je hoe je een merk kunt opbouwen. Als je alle modules hiervoor hebt gevolgd heb je inmiddels alles klaar om te verkopen op bol.com. Je krijgt hier alles uitgelegd hoe je van je webshop op bol.com een echt merk maakt. Ook leer je hier hoe je met een uurtje werk per dag alles voor je onderneming kunt regelen.

Dit is een module die echt interessant is voor de wat gevorderde bol.com verkopers. Wanneer je bol.com webshop helemaal loopt kun je hier echt even induiken om de ‘volgende stap’ te zetten in je onderneming.

Module 8: 10x Time

Dit is echt de ‘endgame’ van je webshop. Wanneer alles in plaats is om er een succes van te maken, leer je hier hoe je kunt ‘opschalen’. Dat betekent dat je meer kunt gaan verkopen en verdienen. Ook leer je hier hoe je taken binnen je onderneming kunt uitbesteden, zodat je zelf meer tijd hebt voor andere dingen.

Dit was een beknopte uitleg van alle modules van de BOL Masterclass. Als je nog meer wil weten over de verschillende modules, dan raad ik je aan om deze gratis training van de BOL Masterclass te bekijken. Daar wordt er in detail op ingegaan.

Overige inhoud BOL Masterclass

Naast de modules waarin praktisch wordt uitgelegd hoe je een succesvolle webshop op bol.com start, krijg je een aantal extra’s. Ik laat je alles hieronder zien:

 • Checklist, waardoor je alles kan bijhouden over je bol.com onderneming
 • Verschillende scripts en andere documenten die je leven als bol.com ondernemer een stuk makkelijker maken
 • Wekelijkse groepscoaching
 • Support via de Tribe community
Tribe Community

Dat laatste punt is misschien wel een van de meest waardevolle aspecten van de BOL Masterclass. In deze community kom je in contact met veel gelijkgestemden waarmee je 24/7 kan sparren over verkopen op bol.com.

Voor wie is de BOL Masterclass?

Dit zou geen goede BOL Masterclass review zijn als ik niet duidelijk maak voor wie deze cursus bedoelt is. Daarom leg ik je dat hier uit.

De BOL Masterclass is niet voor jou als je:

 • Denkt dat je hier snel rijk mee kunt worden
 • Alleen maar op zoek bent naar manieren om snel geld te verdienen
 • Twijfelt of je hier wel succesvol mee wordt

De Bol Masterclass is wel wat voor jou als je:

 • Gemotiveerd bent om hier mee bezig te gaan
 • Gelooft in een succesvolle onderneming op bol.com
 • Deze vorm van e-commerce interessant vindt en je er meer over wil leren

Prijs van de BOL Masterclass

De prijs van de BOL Masterclass is 997 euro, let op: dit is exclusief BTW. De totaalprijs van de cursus komt hierdoor neer op 1.206,37 euro. Maar wanneer je je hebt ingeschreven bij de KVK kun je de BTW van de cursus terugvragen. Hierdoor betaal je dus eigenlijk gewoon 997 euro.

Update: de prijs is inmiddels (tijdelijk) gezakt naar 997 inclusief BTW. Dat betekent dat je nu voor een gereduceerd tarief deze cursus kunt aanschaffen.

Als je kijkt naar een 4-jarige HBO opleiding, ben je al snel 8000 euro kwijt. Dus een eenmalige investering van 997 euro valt naar mijn mening wel mee. Helemaal als je binnen een aantal maanden dit bedrag alweer hebt terugverdiend, want dat is natuurlijk wel de bedoeling.

Je kunt ook altijd nog gebruik maken van de 14 dagen ‘niet goed geld terug’ garantie. Als het dus helemaal niks voor je is, kun je makkelijk je geld terugvragen, eigenlijk heb je niks te verliezen als je de BOL Masterclass wil proberen.

Liever eerst gratis leren over verkopen op bol.com?

Bekijk dan eens onderstaande training, dit is naar mijn mening de beste training over de BOL Masterclass en verkopen op bol.com

Ervaringen met de BOL Masterclass

Ik wil in deze BOL Masterclass review niet alleen mijn ervaringen delen. Daarom heb ik verschillende ervaringen van andere mensen uit de Tribe community verzameld.

BOL Masterclass ervaring
BOL Masterclass ervaring
BOL Masterclass ervaring

Hier zie je verschillende mensen die succes hebben behaald me de BOL Masterclass. Zoals in de linker foto ook wordt gezegd krijg je bestellingen binnen terwijl je zelf misschien wel wat anders aan het doen bent.

Verder krijgt Jia Ruan veel berichten van cursisten die veel succes behalen met zijn cursus. En die liegen er niet om:

Jia Ruan ervaring
Jia Ruan Ervaring

Jia Ruan ervaring

Dit is nog maar een fractie van de succesverhalen die je voorbij ziet komen in de Tribe community. Aan ervaringen met de BOL Masterclass zijn dus geen gebrek.

Conclusie: BOL Masterclass review

Je hebt in deze BOL Masterclass review veel gelezen over de inhoud en waarde van deze cursus. In de conclusie van deze review wil ik toch ook een paar minder goede punten aanstippen, zodat je straks een weloverwogen keuze kan maken.

Hier en daar waren er wat spelfouten te bespeuren in de cursus. Niets ergs, maar wel het noemen waard. Het oogt natuurlijk een beetje onprofessioneel, maar het hindert niet tijdens het volgen van de cursus.

Verder kan het zijn dat de inhoud van de cursus soms wat lastig te volgen is omdat het vrij snel technisch wordt. Maar ik raad je aan om in dat geval de modules gewoon een tweede keer te bekijken terwijl je je eigen shop aan het bouwen bent. Zo is het allemaal net wat simpeler te volgen.

Iets waar veel aandacht aan besteed wordt in de cursus is mindset. Ik vind het persoonlijk erg waardevolle lessen, maar het gaat inhoudelijk niet over het verkopen op bol.com. Deze modules kun je eventueel overslaan als je het zelf niet nuttig vindt.

Over het algemeen ben ik erg enthousiast over de BOL Masterclass. Het is een duidelijke, inhoudelijke online cursus waarin informatie wordt gegeven die ik niet zomaar op het internet kon vinden. Als je serieus aan de slag wil gaan met online geld verdienen is dit naar mijn mening een van de beste manieren om dat te gaan doen. Mits je natuurlijk gemotiveerd bent om er mee aan de slag te gaan!

Ik hoop dat je door deze BOL Masterclass review een duidelijker beeld hebt gekregen van deze online cursus. Met de informatie die je hier hebt gelezen kun je voor jezelf bepalen of het wat voor je is of niet. Mocht je nog vragen over deze BOL Masterclass review hebben, kijk dan hieronder of laat een reactie achter!

Klaar om geld te verdienen met de BOL Masterclass?

Klik dan op de knop hieronder en ga naar de speciale kortingspagina!
Vergeet niet: 14 dagen, niet goed geld terug garantie!

Veelgestelde vragen over de BOL Masterclass

Wat is de minimale leeftijd van de BOL Masterclass?

Er is geen minimale leeftijd voor de BOL Masterclass. Zolang je gemotiveerd bent om aan de slag te gaan, kun je er mee beginnen. Als je onder de 18 jaar bent moeten je ouders wel toestemming geven om je bijvoorbeeld in te schrijven bij de KVK. Lees er hier meer over.

Is de BOL Masterclass een scam?

Nee, de BOL Masterclass is absoluut geen scam. Jia Ruan en zijn team zijn erg transparant en reageren snel op eventuele vragen. Lees hier meer de transparantie van de BOL Masterclass.

Wat leer je in de BOL Masterclass?

In de BOL Masterclass leer je een succesvolle webshop op te zetten op het platform bol.com. Meer informatie over de inhoud van de BOL Masterclass vind je hier.

Wat is de prijs van de BOL Masterclass?

De prijs van de BOL Masterclass is 997 euro, maar dat is niet alles. Lees hier de volledige opbouw van de prijs van deze online cursus.

Is de BOL Masterclass het geld waard?

Ja, naar mijn mening is de BOL Masterclass het geld waard. De waarde die je uit deze cursus krijgt gaat je als het goed is veel meer geld opleveren dan wat je ervoor hebt betaald. Hier lees je meer over de waarde van de cursus.

Hoi! Ik ben Jan Willem, ik schrijf wekelijks reviews hier op Reviewnet. Zodat jij een goede beslissing kan maken over je volgende aankoop online!

1 gedachte over “Review: BOL Masterclass van Jia Ruan”

 1. Hey Jan Willem,

  Kwam net je site tegen en het ziet er echt super uit!!
  Heel tof wat je doet.

  Samen met mijn tweelingbroer hebben we laatst een nieuwe cash cow cursus gelanceerd.
  De Cash Cow University: https://cashcowuniversity.nl/

  Stel je zou het heel tof vinden om er een review over te schrijven en een extra inkomstenbron te creëren.

  Geven je gratis toegang tot onze cursus
  50% commissie
  €300 kortingscode voor je lezers

  We hebben een plug & pay affiliate account.

  Hierbij ons YouTube kanaal om ons beter te leren kennen: https://www.youtube.com/c/ECOMTWINS/videos

  Let me know, lijkt me heel leuk om samen te werken:)

  Groetjes,

  Florian

  Beantwoorden

Plaats een reactie