Debutify review: beste gratis Shopify thema?

6 minuten leesplezier


Home » Reviews » Thema's » Debutify review Bijgewerkt op:
Debutify Shopify Thema Review

Met Shopify kun je simpel een e-commerce website of webshop opzetten. Deze kun je helemaal naar je eigen smaak inrichten doormiddel van een thema. Je hebt deze thema’s in premium versies, maar ook gratis of in de vorm van een abonnement. Debutify is een gratis Shopify thema, in deze review neem ik het onder de loep.

Het uiterlijk van je website bepaalt of bezoekers langer op je website blijven en een aankoop maken. Maar het kan er ook voor zorgen dat ze snel weg klikken en op zoek gaan naar een beter alternatief om hun product te kopen. Daarom is het des te belangrijker dat je een goed thema gebruikt die er voor zorgt dat je bezoekers zo lang mogelijk op je website blijven.

Debutify claimt het meest gedownloade thema voor Shopify te zijn. Ook zeggen ze dat ze een van de meest hoog gewaardeerde thema’s zijn op het platform. Maar kloppen al deze beweringen wel? Je leest het hier!

Debutify Shopify thema review

Wat is het Debutify thema?

Debutify is een Shopify thema. Dit verzorgt het volledige uiterlijk van je webshop op Shopify. Normaal gesproken heeft Shopify tien verschillende gratis thema’s waar je als gebruiker uit kunt kiezen. Deze thema’s zijn vaak erg standaard en hebben weinig extra opties.

Debutify is net wat anders. Het is namelijk geen ‘officieel’ thema wat je rechtstreeks kunt downloaden op Shopify zelf. Het is ook geen thema wat door dit platform is gemaakt. Dit zorgt ervoor dat het allemaal een stuk uitgebreider is en dat je meer mogelijkheden krijgt, waar je normaal gesproken voor zou betalen.

debutify review voorbeeld

Het Debutify thema is speciaal ontworpen voor de perfecte mobiele weergave, waarom? Omdat meer dan 80 procent van de bezoekers via mobiel je website bezoeken.

Iets wat ik zelf zo fijn vind aan dit thema is het gebruiksgemak. Toen ik voor het eerst Shopify gebruikte had ik geen benul van hoe alles werkte. Met het Debutify thema maakte dat niet uit, omdat het zo simpel was.

Je hebt voor het gebruik van Debutify namelijk geen kennis nodig van marketing, programmeren of Shopify.

Debutify gratis downloaden?

Het meest gedownloade Shopify thema ter wereld

Functies van het Debutify thema

Debutify is goed te gebruiken in veel verschillende situaties. Zo is het perfect voor dropshippers, maar ook voor mensen die net hun eerste stappen zetten in e-commerce. Bekijk ook eens de demo site van Debutify, dan krijg je een nog beter idee.

Een ander voordeel van dit thema, is dat het ontzettend veel verschillende functies heeft. Voor veel van deze functies zou je normaal gesproken een betaalde app installeren. Maar dat is bij dit thema dus niet nodig, het zit er allemaal al in verwerkt.

debutify review slideshow

Ik neem hier drie van de meest belangrijke en waardevolle functies door.

(Als je alle verschillende functies van Debutify wilt bekijken, klik hier. )

One Click Upsell

Dit is een van de belangrijkste functies om te hebben op je e-commerce website in 2020. Puur omdat dit gewoon meer geld oplevert. Veel mensen zijn geneigd om vlak voor ze afrekenen nog snel wat extra’s in hun winkelmandje te doen, online is dit net zo. Dit is een must have functie die dus bij het thema zit inbegrepen.

Cart Countdown

Een aftelklok die bij je klanten het gevoel doet opwekken dat ze snel moeten handelen. In Shopify betaal je voor een soortgelijke app al snel tien euro per maand. Bij Debutify zit het inbegrepen.

Pop-Ups

Dit is een goede functie die ervoor zorgt dat je bedrijf meer ‘social proof’ krijgt. Zodra iemand wat besteld op je website krijgen andere bezoekers een pop-up te zien.

Het mooie aan deze functies (en vele andere) is dat ze allemaal de conversie verhogen. Ze zorgen ervoor dat meer mensen daadwerkelijk afrekenen en dat ze meer dingen afrekenen. Het is een groot pluspunt dat dit allemaal bij het thema zit inbegrepen en dat je er niks extra’s voor hoeft te betalen.

Debutify gratis downloaden?

Krijg meer conversies en verkopen in je Shopify store

Snelheid van het Debutify thema

debutify-gtmetrix

Het is natuurlijk erg belangrijk dat je website snel laadt. Wanneer dat niet het geval is, zijn veel bezoekers meteen weg. Om er zeker van te zijn dat dit thema ook snel in gebruik is, heb ik voor deze Debutify review de demo website getest.

Ik heb een GTmetrix uitgevoerd om te bekijken hoe de laadtijden daadwerkelijk zijn.

Hiernaast zie je scores die Debutify haalde in de test, die liegen er niet om.

De pagina was in twee seconden volledig geladen, wat erg snel is voor een website met bijvoorbeeld veel productfoto’s. De twee belangrijkste scores zijn de performance scores. Met een score van 97 en 93 procent hoef je je geen zorgen te maken dat je een trage website krijgt met Debutify.

Zo installeer je het Debutify thema

Omdat Debutify geen officieel thema is dat door Shopify is ontworpen, gaat het installeren van dit thema net wat anders. Toch is het vrij simpel te doen.

debutify gratis download
Zo download je gemakkelijk het gratis Debutify thema

Op de website van Debutify voer je het adres van je Shopify webshop in, daarna wordt je automatisch doorgestuurd naar je eigen webshop waar je dan het thema kan downloaden en installeren. Zo simpel is het!

Is Debutify helemaal gratis?

Waarschijnlijk heb je deze Debutify review gelezen met in je achterhoofd: “is er dan geen addertje, is het echt gratis?” Ik kan je vertellen dat het echt gratis is. Je kunt levenslang gebruiken maken van de gratis versie van Debutify

Overigens zijn er wel drie betaalde opties van dit thema. Daarmee krijg je toegang tot alle functies van het thema. Het mooie hieraan is, is dat het een stuk goedkoper is dan het gebruiken van betaalde apps. Debutify heeft het er allemaal al in zitten. Dus je kunt wel Debutify gratis gebruiken, maar dan ben je alsnog veel geld kwijt aan andere toevoegingen.

Als je dus voor een van de drie betaalde plannen gaat, bespaar je een hoop extra kosten. Naar mijn mening is dat zeker het geld wel waard.

Voordelen van het Debutify thema

  • Vertaald in het Nederlands
  • Je bespaart veel geld op betaalde apps
  • Supersnelle laadtijden
  • Goede klantenservice
  • Perfect voor mobiel gebruik

Nadelen van het Debutify thema

Ik heb eigenlijk amper nadelen gevonden in het thema. Het enige nadeel wat ik tijdens deze review kon bespeuren was dat wanneer je een lange productomschrijving maakt, hij niet over de volledige breedte van de pagina kan worden geplaatst. Maar daar wordt volgens het team van Debutify aan gewerkt.

Verder is alles hulp en uitleg die je krijgt in het Engels, dus als je daar moeite mee hebt kan het wat lastiger zijn om er mee aan de slag te gaan.

Debutify review: het oordeel

Aan het einde van deze Debutify review mag het duidelijk zijn dat ik ontzettend goed ben te spreken over dit gratis Shopify thema. Je krijgt ontzettend veel waarde waar de makers niks voor terug willen hebben. Ja, je kunt een betaalde variant kiezen, maar ook daar krijg je ontzettend veel voor terug. Eigenlijk gaat dit thema je alleen maar geld besparen.

Het kiezen van een goed thema voor je webshop is van groot belang voor het slagen van je onderneming. Door te kiezen voor Debutify ben je naar mijn mening de concurrentie een stap voor.

Debutify gratis downloaden?

Krijg meer conversies en verkopen in je Shopify store

Hoi! Ik ben Jan Willem, ik schrijf wekelijks reviews hier op Reviewnet. Zodat jij een goede beslissing kan maken over je volgende aankoop online!

Plaats een reactie