Review: Freds Bouwtekeningen

10 minuten leesplezier


Home » Reviews » Software » Review: Freds Bouwtekeningen Bijgewerkt op:
Freds Bouwtekeningen review thumbnail

Freds Bouwtekeningen is een online product wat inmiddels al vijf jaar bestaat. Het is een van de grootste gidsen met bouwtekeningen die je op dit moment op het internet kan vinden. Er zijn veel gemengde reacties online te vinden over Freds Bouwtekeningen. De ene ontzettend positief en de andere weer wat minder. Ik kan me voorstellen dat het is lastig om voor jezelf een beslissing te maken of dit product wel iets voor je is. Daarom heb ik deze Freds Bouwtekeningen review geschreven.

In deze review van het Freds Bouwtekeningen pakket ga ik langs alle verschillende aspecten van dit product. Ik neem onder andere de betrouwbaarheid, het gebruiksgemak en de kwaliteit onder de loep. Daarnaast kijk ik nog naar veel andere aspecten. Na het lezen van deze review ben je helemaal op de hoogte van Freds Bouwtekeningen en kun je een afgewogen keuze maken of dit wat voor je is of niet.

De inhoud van Freds Bouwtekeningen verandert af en toe ook nog eens, vaak worden er nog extra bouwtekeningen aan toegevoegd. Deze review word dan ook regelmatig bijgewerkt.

Freds Bouwtekeningen review

Wat is Freds Bouwtekeningen?

Goed, laat ik bij het begin beginnen. Freds Bouwtekeningen is een online gids met meer dan 10.000 bouwtekeningen. Dit zijn natuurlijk ontzettend veel bouwtekeningen. In praktisch elke denkbare categorie vind je hier wel tekeningen over meubels of andere handige dingen.

Fred heeft volgens zijn website dit pakket gemaakt omdat er nog geen bouwtekeningen pakket op de markt was wat echt goed voldeed aan de verwachtingen. Er miste veel informatie of het was gewoon incompleet, het was onduidelijk of had verkeerde maten en vaak was het dan ook nog ontzettend duur. Dat moest anders volgens Fred, daarom is hij Freds Bouwtekeningen gestart.

De tekeningen staan niet in een fysiek boek. Zodra je dit pakket hebt aangeschaft, krijg je inloggegevens voor het online platform. In dit platform zitten al bouwtekeningen gebundeld. Zo kun je er altijd bij wanneer je er een nodig hebt. Ik weet niet zeker waarom alle tekeningen op dit platform staan. Maar ik denk dat dit is gedaan om verspreiding tegen te gaan.

Wie is de maker van Freds bouwtekeningen?

Fred Schouten
Fred Schouten (pseudoniem)

Zodra je op de website van Freds Bouwtekeningen komt, is het vrij snel duidelijk wie de maker is: Fred Schouten. Althans, dat moet zo lijken. Het was mij namelijk al vrij snel duidelijk dat Fred Schouten een pseudoniem is. De man op de foto lijkt erg op een stereotype ‘houthakker’ en de naam was vrij standaard. Dan gaan er bij mij inmiddels vrijs nel wat belletjes rinkelen. Het is een schuilnaam en schuilpersonage zodat de echte maker van dit platform niet zijn echte identiteit hoeft prijs te geven.

Nadat ik wat zoekwerk heb verricht, ben ik er ook achter gekomen wie de echte man achter Freds Bouwtekeningen is. In verband met privacy ga ik dat hier niet delen. De beste man wil niet voor niets anoniem blijven.

Toch wil ik er nog wel wat over zeggen. Het lijkt er namelijk op dat de man achter dit platform er niet van houdt om in de schijnwerpers te staan. Wanneer je een eigen naam hieraan verbind, is het niet te voorkomen dat je veel in de aandacht komt. Dat wilde deze man waarschijnlijk gewoon niet.

Wist je dat: de maker van Freds Bouwtekeningen ook de Kippengids heeft uitgebracht. Deze ontvang je gratis wanneer je Freds Bouwtekeningen aanschaft, maar je kunt hem ook apart kopen.

Ik denk dit, omdat hij namelijk wel een echte achtergrond heeft in het maken van bouwtekeningen. Op zijn LinkedIn profiel is te zijn dat hij al jaren werkervaring heeft en nog steeds veel nieuwe bouwtekeningen maakt. Hierdoor krijg ik de indruk dat het allemaal wel degelijk te vertrouwen is. Natuurlijk gaat het eigenlijk niet om de maker van dit product, maar om het product zelf. Lees daarom snel verder voor de Freds Bouwtekeningen review.

De verschillende soorten bouwtekeningen

Het gaat hier uiteindelijk allemaal om de verschillende bouwtekeningen en de kwaliteit hiervan. Hieronder staat een gedeelte van de verschillende soorten tekeningen die bij dit zijn inbegrepen.

Airco ombouwBoomhutSpeeltoestellenRekken
BadkamerBolderkarKassenSchutting
BankenDecoratieKapstokSchommels
BarCarportsInsectenkastenRadiatorombouw
BBQCadeauverpakkingHouthokkenPoppenhuizen
BeddenBuitenkeukensHorrenMarktkraam
BijenkastenBureausHekkenPergola’s
BiljarttafelsBruggetjesHangmattenPoorten
BloembakkenBrievenbussenGereedschapskistPriëlen
BoekenplankenBouwdetailsGereedschappenRaamluiken
Een klein deel van de verschillende categorieën bouwtekeningen

Zo als hierboven is te zien zijn er ontzettend veel verschillende soorten tekeningen. Aangezien het er meer dan 10.000 zijn kan ik ze hier niet allemaal laten zien. Maar de kans is groot dat als je het met hout kan maken, er een bouwtekening van is te vinden in dit pakket.

In het verleden waren er best regelmatig slechte recensies te lezen van mensen die Freds Bouwtekeningen hadden gekocht. Ik heb er onderzoek naar gedaan om erachter te komen of dezelfde problemen nog steeds spelen. Zo waren er veel mensen die klaagden dat de afmetingen in inches waren afgebeeld in de tekeningen en dat sommige tekeningen volledig in het Engels waren. Ik kan je nu vertellen dat dit absoluut niet het geval is. Elke tekening is nu volledig in het Nederlands, dus dat is helemaal opgelost.

Verder waren er klachten dat het lastig was om tussen al die 10.000 tekeningen die goede te vinden die je zocht. Het was een vrij onoverzichtelijk platform. Dit is inmiddels ook helemaal opgelost. Het platform is onlangs helemaal vernieuwd. Een van de nieuwe functies was de zoekfunctie. Mensen kunnen de database met tekeningen nu gemakkelijk doorzoeken, het is nu erg makkelijk om de tekening van je keuze te vinden.

Ervaringen (en projecten) van kopers

Er zijn al meer dan 20.000 mensen die Freds Bouwtekeningen hebben aangeschaft. Dat betekent dus ook dat er heel veel mensen zijn die veel ervaring hebben met dit pakket. Ik heb hieronder verschillende ervaringen met Freds Bouwtekeningen neergezet, waar mensen ook hun eigen bouwwerken die ze met de tekeningen hebben gemaakt laten zien.

Grote bouwwerken vind je ook in de bouwtekeningen, hier heeft iemand een heuse geitenstal gemaakt.
Freds Bouwtekeningen ervaring
Hier heeft iemand een tuintafel met steigerbuizen gemaakt.

Het mooie aan al deze ervaringen, is dat mensen veel meer kunnen dan ze eigenlijk van zichzelf dachten. Bij veel van de meubels die je op een woonboulevard ziet, denk je dat je dit nooit zelf kunt maken. Maar met Freds Bouwtekeningen zou dat toch zomaar kunnen lukken.

Maar… hoe ziet een bouwtekening van Fred er dan uit?

Voordat je Freds Bouwtekeningen aanschaft kan ik begrijpen dat je graag een voorbeeld wil van een bouwtekening. Hieronder zie je een afbeelding van een bouwtekening zoals je die ook vindt in het pakket.

Een bouwtekening van een buitenbank

Hierboven zie je een bouwtekening van een bankje voor buiten. De materialen voor elk project worden altijd duidelijk vermeld in de tekening zelf. Ook word er een volgorde weergegeven waarin je ziet hoe je het project in elkaar moet zetten. Het zijn naar mijn mening duidelijke tekeningen, ik vergelijk ze wel eens met die van de Ikea. In het begin moet je even uitvogelen hoe het werkt. Maar daarna gaat het heel simpel.

Dit krijg je er allemaal gratis bij…

Wanneer je Freds Bouwtekeningen aanschaft krijg je er ook nog een paar gratis extra’s bij. Daar hoef je verder niks voor te betalen of af te sluiten, er zitten hier dus geen addertjes onder het gras. Hieronder licht ik kort de gratis extra’s uit.

DWG & CAD Software pakket

De eerste bonus die je bij Freds Bouwtekeningen krijgt, is het DWG & CAD software pakket.

De tekeningen die je ontvangt in het pakket zijn in een speciaal CAD formaat. Deze bestanden kun je alleen aanpassen naar eigen smaak met speciale software. Deze software kost normaal gesproken makkelijk vijfhonderd euro. Deze krijg je er dus gratis bij. Zo kun je toch de CAD bestanden openen en eventueel aanpassen

Steigerhouten Tuinmeubelen Gids

De tweede bonus is een eBook. In de Steigerhouten Tuinmeubelen Gids staan alleen maar projecten die je kunt maken met steigerhout. Wanneer je dus fan bent van steigerhouten tuinmeubelen is dit altijd mooi meegenomen.

eBook Doe-Het-Zelf Winst

De derde bonus is wederom een eBook. Hierin leer je hoe je geld kunt verdienen met de dingen die je bouwt. Voor de mensen die ooit geld hopen te verdienen met hun bouwwerken is dit een mooie toevoeging.

Doe-Het-Zelf Bouwkundige Benamingen

Dit is een lijst met alle belangrijke benamingen in de bouwkunde, simpel uitgelegd. Van vergunningen tot steunmuren, alles komt hierin voorbij. Wanneer je veel dingen bouwt in je vrije tijd, kan dit een handige toevoeging zijn.

Is er een ‘niet goed geld terug’ garantie?

Ja, er is zeker een niet goed geld terug garantie. Je kunt dertig dagen Freds Bouwtekeningen testen. In deze periode kun je bekijken of dit iets voor je is of niet. Wanneer dit helaas toch niet zo is, kun je een mailtje naar Fred sturen. Dan krijg je het volledige aankoopbedrag terug gestort.

De prijs van het Freds Bouwtekeningen pakket

Freds Bouwtekeningen is in de loop der jaren een paar keer van prijs veranderd. Voorheen was de prijs 97 euro, maar deze is inmiddels weer verlaagd. Op dit moment kun je via een speciale kortingspagina voor 67 euro het gehele pakket inclusief alle extra’s aanschaffen.

Daar krijg je dus meer dan 10.000 verschillende bouwtekeningen voor. Freds Bouwtekeningen staat er wel om bekend om onverwachts de prijs te veranderen. Zo is het ook wel eens gebeurd dat de prijs toch weer werd verhoogd naar 97 euro. Waarom deze prijsveranderingen plaatsvinden is onduidelijk. Wanneer je overweegt Freds Bouwtekeningen te kopen, kan het slim zijn om snel te handelen. Omdat je op dit moment er de laagste prijs voor betaald.

Pluspunten

  • Alle punten die in het verleden klachten opleverden zijn verholpen
  • Door de zoekfunctie vind je gemakkelijk de bouwtekening die je nodig hebt
  • De prijs is op dit moment erg laag, waardoor het weinig geld kost om in te stappen
  • Het is geen abonnement, je betaald één keer en kan er levenslang gebruik van maken

Minpunten

  • Fred Schouten is een pseudoniem, de echte persoon hierachter wil graag anoniem blijven. Dit is begrijpelijk maar schaad wel het vertrouwen in het product
  • Er zijn hier en daar wat spelfouten te bespeuren op het platform en bij sommige tekeningen

Freds Bouwtekeningen review: het oordeel

Freds Bouwtekeningen bestaat inmiddels al vijf jaar. In die vijf jaar is het veel veranderd, voornamelijk op een goede en positieve manier. Waar er in het verleden nog wel eens klachten waren over de kwaliteit van dit product, is het nu erg geoptimaliseerd. De tekeningen die je vindt in het Freds Bouwtekeningen pakket zijn duidelijk, compleet en handig in gebruik.

Daarnaast is het ongekend dat er 10.000 bouwtekeningen zijn te vinden. Dat zijn er ontzettend veel. Het mooie is dat de maker van dit pakket nog steeds regelmatig nieuwe tekeningen toevoegt.

Al met al ben ik erg te spreken over Freds Bouwtekeningen. Als je op zoek bent naar duidelijk, professionele bouwtekeningen raad ik dit ook zeker aan.

Klaar om aan de slag te gaan met meer dan 10.000 verschillende bouwtekeningen?

Op dit moment kun je tijdelijk gebruik maken van een speciale korting op het gehele pakket, wacht niet te lang!

Hoi! Ik ben Jan Willem, ik schrijf wekelijks reviews hier op Reviewnet. Zodat jij een goede beslissing kan maken over je volgende aankoop online!

Plaats een reactie