Review: de Kippengids

7 minuten leesplezier


Home » Reviews » eBooks » Kippengids Bijgewerkt op:
Kippengids review thumbnail

Veel mensen dromen er van: elke ochtend een vers eitje bij het ontbijt. En overdag een paar kippen die door de achtertuin dartelen. Niet iedereen weet overigens hoe je dit op de best mogelijke manier voor elkaar krijgt. Je moet een kippenhok bouwen (of kopen), je moet het juiste voer hebben, de kippen moet rustig zijn en genoeg ruimte hebben en zo kan ik wel even doorgaan. Ik heb zelf ook vijf kippen thuis, er was altijd één ding wat mensen tegen me zeiden: “kijk eens naar die kippengids!”. En zo geschiedde. De kans is groot dat jij op dit moment ook overweegt om dit kippenhandboek aan te schaffen. Aan het einde van deze recensie weet je of dit het product is waar je naar op zoek bent of niet.

In deze kippengids review neem ik het handboek met je door en geef ik een kritische blik op de inhoud die er in te lezen is. Ga snel verder!

Kippengids review

Wat is de kippengids precies?

Volgens de website is de Kippengids een handboek voor het houden van kippen. Daarnaast krijg je een groot aantal bouwtekeningen waarin precies staat beschreven hoe je een goed en stevig kippenhok bouwt. Deze beschrijving klopt helemaal. In principe is het voornamelijk een pakket met bouwtekeningen voor het maken van een kippenhok. Maar daarnaast krijg je ook alle informatie die je nodig hebt wanneer die kippen daadwerkelijk in het hok zitten. Zo zijn er een aantal belangrijke aspecten waar je rekening mee moet houden:

  • De plaats van je kippenhok: waar ga je hem neerzetten en hoeveel ruimte heb je daarvoor nodig?
  • De afmetingen van je kippenhok: hoe groot moet het hok worden en hoeveel kippen wil je er in kwijt?
  • Vergunningen: er gelden bepaalde regels voor het bouwen van een kippenhok, heb je een vergunning nodig?
  • Bouwtekeningen: zijn deze van goede kwaliteit en kan ik er van op aan dat het allemaal klopt?

Misschien denk je hier in eerste instantie niet bij na, maar het is wel degelijk van belang om dat te doen. Kippen zijn namelijk ei-machines die op commando een ei leggen. Een kip die gestresst is of niet comfortabel, legt geen eieren. Dus het optimaal bouwen van een kippenhok en het houden daarvan is van groot belang.

In de kippengids wordt dit allemaal uitgelegd om ervoor te zorgen dat jij optimaal je kippen kunt houden.

De maker van de kippengids

De Kippengids is uitgebracht door hetzelfde bedrijf waar Freds Bouwtekeningen vandaan komt. Daar is nog gebruik gemaakt van een pseudoniem, dit is hier niet het geval. Er is hier niet voor gekozen om iemand met een naam te verbinden aan het product.

Het bedrijf achter zowel Freds Bouwtekeningen als de Kippengids, is T.A.P.O. Dit is een bedrijf gevestigd in Amsterdam wat voornamelijk bezig is het met uitbrengen van digitale producten. Ik heb al eens eerder onderzoek gedaan naar dit bedrijf, en de conclusie daarvan zal ik hier nog even kort samenvatten.

De eigenaar van T.A.P.O. wil zelf waarschijnlijk niet in de spotlights staan, dat is waarom er wordt gewerkt met pseudoniemen en er bij de Kippengids helemaal geen maker wordt vermeld. Toch is de maker van dit product erg gespecialiseerd in het maken van bouwtekeningen en alles wat daarbij komt kijken.

Het blijft een beetje gek dat er dus niet een fysiek persoon is die zich verbind aan de Kippengids. Overigens is dit niet super belangrijk. Het gaat natuurlijk om de inhoud, lees daarvoor snel verder hier beneden!

Inhoud van de Kippengids

In deze Kippengids review heb ik ook uitgebreid gekeken naar alle inhoud die er in te lezen is. Ik moet eerlijk zeggen, ik was vrij verrast toen ik dit eBook aan het lezen was. Het bestaat namelijk uit 145 pagina’s aan informatie. Dan denk je waarschijnlijk: “Hoe kun je nou 145 pagina’s vullen over het houden van kippen?”. Maar er is echt veel informatie waar je normaal gesproken niet zo snel aan zou denken. Ik heb zelf al een aantal jaar kippen, en er stond nog genoeg informatie in die ik zelfs nog niet wist.

Kippengids
De Kippengids in vol ornaat

Het eerste deel van de Kippengids bestaat uit een handleiding voor het houden van kippen. Je krijgt hier uitleg over de verschillende kippenrassen, welke voeding je moet gebruiken maar ook lees je hier hoe het zit met vergunningen voor het bouwen van een kippenhok.

Het is aan te raden om dit deel goed door te lezen voordat je verder stappen onderneemt. Er staat veel nuttige informatie in die goed te gebruiken is.

Het tweede deel van de Kippengids bestaat uit 18 verschillende bouwtekeningen. Elke bouwtekening bestaat uit meerdere tekeningen van verschillende onderdelen. Alles is voorzien van een materialenlijst, zodat je precies weet wat je in de bouwmarkt moet halen.

Dit is een duidelijke en overzichtelijke lijst met tekeningen, je moet even uitvogelen hoe het precies werkt. Maar wanneer je doorhebt hoe die tekeningen in elkaar steken, is het heel makkelijk om er mee aan de slag te gaan.

De Kippengids in PDF

Veel mensen vragen zich af wat voor formaat dit eBook is. De Kippengids is in PDF formaat. Dat betekent dat je na de aankoop, hem meteen kunt download op je pc of laptop. Je hoeft geen gekke programma’s te gebruiken of te werken met rare bestanden.

Hierdoor kun je deze gids ook gemakkelijk op je telefoon gebruiken. Als je bijvoorbeeld buiten aan het timmeren bent, kun je de Kippengids makkelijk bij de hand houden.

Mijn ervaring met de kippengids

Ik heb zelf ook ervaring met de kippengids. Zoals al eerder vermeld in deze review, heb ik vijf kippen thuis. Eerst hadden we een kippenhok bouwpakket gekocht. Dit ging alleen maar een jaartje goed, daarna was er alleen een storm nodig om ervoor te zorgen dat het hele kippenhok wegwaaide en helemaal kapot was.

Daarna hebben we er voor gekozen om zelf een kippenhok in elkaar te zetten. Deze staat nog steeds als een huis. Alleen hadden we daar problemen met bloedluis. Dit zorgde ervoor dat de kippen in gezondheid achteruit gingen. Door verschillende tips uit de Kippengids hebben we er uiteindelijk voor gezorgd dat de kippen nu in een gezond en veilig hok zitten, waar we regelmatig eieren van krijgen!

Prijs van de Kippengids

De prijs van de Kippengids is relatief goedkoop. Op dit moment betaal je voor het gehele eBook 17 euro. Overigens is er ook nog een andere optie. Als je namelijk een echte klusser bent, kun je ook Freds Bouwtekeningen aanschaffen. Daar zit het de gehele Kippengids namelijk gratis bij inbegrepen. Freds Bouwtekeningen kun je kopen voor 47 euro. Als je via de link onderaan de review de Kippengids koopt, ben je er zeker van dat je altijd de laagste prijs betaald.

Is er een niet-goed-geld-terug garantie?

Als je van plan bent een digitaal product te kopen, is het handig om te checken of er goede garantie op zit. Ik kan je hier vertellen dat je 14 dagen niet-goed-geld-terug krijgt. Is de Kippengids toch niet wat je zoekt? Dan krijg je 100% van het aankoopbedrag teruggestort. Op deze manier kun je het dus zonder enig risico uitproberen.

Kippengids review: het oordeel

Als kippenliefhebber was ik erg benieuwd naar dit product. Ik had er al veel over gehoord en was dan ook benieuwd of het aan mijn verwachtingen zou voldoen. Nu ik aan het einde ben gekomen van deze review, kan ik zeggen dat ik erg enthousiast ben over de Kippengids. Het heeft mij veel nieuwe dingen geleerd over het houden van kippen, dingen waar ik voor het lezen van dit handboek nooit bij na had gedacht.

Ik wil dan ook iedereen aanraden om de Kippengids aan te schaffen als je van plan bent kippen te houden. Als je al kippen hebt, kan deze gids ook erg handig zijn. Al met al is het een fijne, duidelijke gids voor een lage prijs!

Kippengids cover

Klaar om aan de slag te gaan met de Kippengids?

Ga dan nú naar de speciale kortingspagina!
Hier betaal je altijd de laagste prijs.

Hoi! Ik ben Jan Willem, ik schrijf wekelijks reviews hier op Reviewnet. Zodat jij een goede beslissing kan maken over je volgende aankoop online!

Plaats een reactie