Review: Neostrada Hosting

7 minuten leesplezier


Home » Reviews » Hosting » Review: Neostrada Hosting Bijgewerkt op:
Neostrada review Thumbnail

Er zijn tientallen grote hosting providers in Nederland. Een van die grote spelers is Neostrada. Tien jaar geleden is het opgericht, en inmiddels hebben ze meer dan 50.000 klanten. Geen verkeerde cijfers dus. In deze Neostrada review lees je meer over deze hosting partij. Als je op zoek bent naar een goede hosting partij voor je website, zit je misschien ook met veel vragen. Die hoop ik hier te beantwoorden.

De keuze voor een hosting bedrijf in Nederland is bijna eindeloos. In deze Neostrada hosting review kijk ik naar de snelheid van de servers, de prijzen van de verschillende pakketten én de klantenservice. Weten of de hosting van Neostrada wat voor je is? Lees dan snel verder!

Neostrada Review

Wat is Neostrada Hosting?

Neostrada is een zogenoemde hosting provider. Ze bieden verschillende hosting pakketten aan én je kunt hier ook domeinnamen registreren. Ze maken uitsluitend gebruik van SSD servers, hiermee willen ze de snelheid van hun hosting altijd optimaal benutten.

Neostrada is op dit moment tien jaar oud, dat maakt ze relatief nieuw op het gebied van webhosting. Dat ze toch al meer dan 50.000 actieve klanten hebben, laat zien dat ze snel zijn gegroeid.

Wat is all-in webhosting?

Op de website van Neostrada kom je regelmatig de term ‘all-in webhosting’ tegen. Dit betekent simpelweg dat je hier alles bij krijgt wat je nodig hebt om een website op te zetten: support, een SSL certificaat, en een controlepaneel. Hierdoor kun je gemakkelijk dingen aanpassen aan je website.

De Hosting Pakketten van Neostrada

Neostrada heeft een breed aanbod in verschillende webhosting pakketten. Hieronder licht ik de drie belangrijkste uit én kijk ik kort naar de andere hosting opties die worden aangeboden.

Standaard hosting

Bij de standaard webhosting van Neostrada kun je kiezen uit drie verschillende pakketten. Het starter pakket, business pakket en professional pakket.

Met het starter pakket betaal je het eerste jaar 99 cent per maand. Je krijgt hier 15GB webruimte en kunt er onbeperkt websites op plaatsen. 15 GB is relatief weinig ruimte, maar als je echt net begint met een website, is dit prima om mee te beginnen.

Het business pakket is al een grote stap van het starter pakket. Je krijgt hier voor 2,99 per maand 100GB aan webruimte. Dit is voor veel mensen ruim voldoende om een lange tijd mee aan de slag te gaan.

Voor 4,99 per maand krijg je het professional pakket. Hier krijg je onbeperkte webruimte, wat ik niet vaak tegenkom in de hosting wereld. Hiernaast krijg je er veel extra werkgeheugen bij. Zoals de naam al zegt is dit pakket voor de professionele gebruikers.

Cloudhosting

Neostrada biedt naast de standaard hosting opties ook Cloudhosting aan. Dit is een vorm van VPS hosting. Hier betaal je aanzienlijk meer voor, maar hiermee ben je wel voorzien van een hosting oplossing die nooit offline gaat. Ook is deze makkelijk uit te breiden als je website aan het groeien is.

WordPress hosting

Neostrada bied ook speciale WordPress hosting aan. Deze is speciaal ingesteld om perfect samen te werken met een wordpress website. Voor 4,99 per maand kun je hier bij Neostrada gebruik van maken. Een prettig voordeel is, dat je er een gratis website verhuisservice bij krijgt. Als je dus je WordPress website hiernaar wil overzetten, kan dit gratis gedaan worden door een medewerker van Neostrada. Mocht je al eens eerder een website van hosting hebben gewisseld, dan weet je wat voor gedoe dit kan zijn. Een service als deze is dan ook geen overbodige luxe.

Naast de normale ‘shared’ WordPress hosting, biedt Neostrada ook managed WordPress hosting aan. Dit bied veel verschillende voordelen die je bij normale hosting niet krijgt. De naam zegt het eigenlijk al, je hosting wordt hierbij ook door Neostrada beheert. Wanneer er updates moeten gebeuren wordt dit automatisch gedaan. Er is uptime monitoring en de caching van je website wordt hier ook voor je gedaan, wat ten goede komt aan de snelheid van je website. Zeker een optie om te overwegen dus.

Neostrada Review: De Snelheid

Misschien wel het belangrijkste aspect van een hosting partij, is de snelheid. Ik heb daarom een website getest waarvan de hosting via Neostrada loopt, en heb hem door de bitcatcha hosting test gehaald. Dit is een uiterst betrouwbare website waarmee je de snelheid van een hosting partij kunt controleren.

Neostrada snelheid test
Test van een website die op Neostrada draait.

Zoals in de bovenstaande afbeelding is te zien, krijgt de hosting van Neostrada een beoordeling A+. Dit is de hoogst haalbare Bitcatcha score. Hieruit kun je concluderen dat de hosting van Neostrada qua snelheid prima werkt. Mocht je dus twijfelen aan de snelheid van Neostrada, dan weet je nu dat dat wel goed zit.

Neostrada Review: De klantenservice

Een ander belangrijk aspect van een hosting provider is de klantenservice. Het kan voorkomen dat je er zelf niet helemaal uitkomt, of dat je me een probleem zit waar je hulp bij nodig hebt. Dan is het prettig als de klantenservice goed meewerkt. Je kunt de klantenservice alleen per livechat bereiken, bellen is geen optie. Neostrada is bereikbaar tussen 9 en 17 uur van maandag tot en met zaterdag. Op zondag zitten ze dicht. Als je dan met een probleem zit, moet je wachten tot maandag. Dit is naar mijn mening wel een minpunt. Als er een probleem is dat niet kan wachten, is het niet fijn dat je moet wachten tot de volgende dag.

Wat dan juist wel weer een voordeel is van de klantenservice van Neostrada, is de korte reactietijd. Als je via de livechat contact zoekt, krijg je binnen vijf minuten antwoord.

Waarom kiezen voor de webhosting van Neostrada?

Er zijn tientallen hosting bedrijven in Nederland. Dan vraag je je misschien af of je voor Neostrada moet gaan of voor een ander bedrijf. Ik kan die keuze niet voor je maken. Maar wanneer je op zoek bent naar een bedrijf met een lange trackrecord, die ook goed staat aangeschreven in Nederland, kan Neostrada een goede keus zijn. De prijzen die hier worden gehanteerd zijn erg schappelijk en de klantenservice is ook erg begaafd.

Prijs van Neostrada Hosting

Ik ga je hier niet exact vertellen wat de alle prijzen zijn van alle verschillende hosting pakketten. Maar ik vertel je hier meer over de algemene prijsklasse van Neostrada. De prijzen van Neostrada zijn relatief laag. Dit komt omdat de standaard pakketten van Neostrada universeel zijn te gebruiken. Ze zijn niet speciaal ingesteld op een bepaald soort websitebouwer of bepaalde software.

Je kunt er ook voor kiezen om bijvoorbeeld WordPress hosting of Magento hosting aan te schaffen. Dit kost wel een paar euro in de maand, maar zorgt er wel voor dat je website nog sneller en stabieler loopt. Hier geld ook: je krijgt waar je voor betaald.

Voordelen van Neostrada

  • Voordelige prijzen
  • Snelle reactietijd van de klantenservice
  • Bied managed WordPress hosting aan
  • Snelheid is erg goed

Nadelen van Neostrada

  • Klantenservice is dicht op zondag
  • Klantenservice is niet telefonisch bereikbaar

Neostrada review eindoordeel: krijg je waar voor je geld?

Ik heb tijdens het maken van deze Neostrada review gekeken naar veel verschillende aspecten. En eigenlijk kwam ik constant uit op hetzelfde: alles ziet er erg netjes en duidelijk uit. Daardoor voelde het meteen vertrouwd aan. De snelheid van Neostrada is echt super. En als je speciale hosting wil zijn er ontzettend veel mogelijkheden. Wanneer je dus over wilt stappen op nog betere hosting, is dit hier goed mogelijk. Ik raad dan ook Neostrada zeker aan om te gebruiken.

Alternatieven voor Neostrada

Is Neostrada niet helemaal wat je zoekt? Dan raad ik je ook aan om Versio te bekijken. Dit is ook een hele bekwame webhosting provider. Een aantal weken geleden heb ik ook een uitgebreide Versio review geschreven.

Hoi! Ik ben Jan Willem, ik schrijf wekelijks reviews hier op Reviewnet. Zodat jij een goede beslissing kan maken over je volgende aankoop online!

Plaats een reactie