Review: SEA Masterclasses

8 minuten leesplezier


Home » Reviews » Online Cursus » Review: SEA Masterclasses Bijgewerkt op:
SEA Masterclasses Review thumbnail

Sinds 1998 kunnen mensen al alles online zoeken via Google. In die periode tot nu is de zoekmachine ontzettend veel veranderd. De zoekresultaten zijn geoptimaliseerd voor jou als persoon. Zo vind je altijd datgene waar jij precies naar op zoek bent. Dit maakt Google ook meteen een van de beste platformen om op te adverteren. Mensen zijn letterlijk op zoek naar het product of de dienst die jij aanbied! SEA (afkorting van Search Engine Advertising) wordt daarom ook steeds populairder. Steeds meer mensen zien de kansen in van adverteren op dit platform. Sinds kort is er ook een geheel Nederlandse cursus gelanceerd op dit gebied: SEA Masterclasses. In deze SEA Masterclasses review neem ik deze volledige online cursus onder de loep.

Er wordt door veel mensen ontzettend positief gesproken over deze cursus, maar kloppen al deze verhalen wel? In deze recensie kijk ik objectief naar de verschillende onderdelen van deze cursus voordat ik uiteindelijk een oordeel vel over de inhoud en kwaliteit, lees snel verder!

SEA Masterclasses Review

Wat is de SEA Masterclasses?

SEA Masterclasses is een online videocursus, hierin leer je alles over het adverteren op Google. Je krijgt praktische uitleg en opdrachten over hoe je te werk gaat met dit platform. SEA is een van de (of misschien wel dé ) beste manieren om online te adverteren. Mensen die iets zoeken op Google zijn namelijk letterlijk op zoek naar iets dat jij aanbiedt!

Dit heeft wel een nadeel. Adverteren op Google is ook meteen een van de duurste manieren om online te adverteren. Daarom is het nog belangrijker dat je weet wat je doet, want elke euro telt.

De SEA Masterclasses bestaat uit 6 modules. In deze modules vind je meer dan vijftig uur aan cursusmateriaal. Verder wordt je in deze cursus ook aan het werk gezet, bij elke module horen verschillende opdrachten die je moet doen. Ook krijg je een persoonlijke coach toegewezen waar je vragen aan kan stellen gedurende de cursus. Dit is naar mijn mening een groot pluspunt aan deze cursus!

Wat is SEA (Search Engine Advertising)

Allemaal leuk en aardig, die SEA Masterclasses. Maar misschien heb je geen flauw idee wat search engine advertising precies inhoudt. Dat ga ik je hier uitleggen.

sea masterclasses inhoud

Zoals je inmiddels hebt gelezen, staat SEA voor ‘search engine advertising’. In het Nederlands betekent dit simpelweg het adverteren op zoekmachines, voornamelijk Google. Het is een onderdeel van zoekmachinemarketing.

Je kunt met SEA advertenties van je website laten zien bij specifieke zoekwoorden. Stel, je verkoopt zelf een cursus over online geld verdienen. Dan kun je een advertentie laten zien van je cursus bij zoekwoorden als ‘hoe verdien ik geld online’, ‘beste manier om online geld te verdienen’. Zodra mensen dit dus zoeken in Google, staat jouw cursus helemaal bovenaan in de zoekresultaten.

Een van de andere voordelen van het adverteren op Google, is dat je per klik betaald. Als iemand dus je advertentie ziet maar er niet op klikt, ben je geen geld kwijt. Je betaalt alleen advertentiekosten zodra iemand op je advertentie klikt. Dit is ook een van de redenen dat deze vorm van online marketing steeds populairder wordt. Niet gek dus dat er een online cursus over te vinden is.

De maker van de SEA Masterclasses

matthijs beumer
Matthijs Beumer, de man achter de SEA Masterclasses

Vaak is er bij online cursussen of masterclasses, één iemand die je veel op de voorgrond ziet. Dat is ook hier het geval. De man om wie het allemaal draait is Matthijs Beumer.

Matthijs is zelf al meer dan zeven jaar bezig met Google advertenties, dus aan ervaring in ieder geval geen gebrek. Hij werkt met verschillende coaches aan SEA Masterclasses. Ook werkt hij veel onder de naam ‘Team Adis’. Met dit bedrijf helpt hij meer dan 200 verschillende bedrijven om beter vindbaar te zijn op Google.

Op dit moment ligt overigens de focus meer bij zijn online cursus. Hij kwam na een tijdje online zoeken tot de conclusie dat er amper trainingen te vinden waren over SEA en adverteren op Google. Daarop besloot hij de SEA Masterclasses te maken.

Matthijs is vrij nieuw in de markt van online cursussen, maar hij heeft een uniek product in handen waarmee hij op dit moment de enige is in Nederland.

Inhoud van de SEA Masterclasses

inhoud SEA Masterclasses
De verschillende modules in de SEA Masterclasses.

Zoals ik al eerder in deze review noemde, de SEA Masterclasses bestaat uit meer dan 50 uur aan cursusmateriaal. Dit is verdeeld over zes verschillende modules. Alle modules eindigen altijd met een opdracht, je gaat dus ook serieus wat doen in deze cursus.

Verder krijg je voor de eerste drie maanden een persoonlijke coach toegewezen. Deze coach kun je vragen stellen en je kunt er mee sparren als je op bepaalde gebieden vastloopt. De verschillende modules zijn hier te bekijken.

Zoals is te zien in de afbeelding zijn de verschillende modules (of hoofdstukken) te volgen in een specifieke volgorde.

Dit is ook met een reden gedaan. De modules nemen je namelijk helemaal mee in het proces van het opzetten van een advertentie op Google. In hoofdstuk 1 krijg je dus vooral uitleg over de basis en bepaal je welk doel je wil behalen met je advertenties. Het hoofdstuk dat volgt geeft weer uitleg over de stappen die je daarna moet leren.

Zo heb je aan het einde van de cursus dus de volledige kennis over het maken van een advertentie op Google. De inhoud is erg overzichtelijk en duidelijk weergegeven. De uitleg is goed en ik ervaar het als erg prettig dat er altijd een coach voor je klaarstaat als het even wat minder gaat. Maar wanneer je gewoon een vraag hebt kun je ook aankloppen bij je coach.

Ik ben erg te spreken over de inhoud en volledigheid van deze cursus. Er is eigenlijk geen enkel punt wat niet word besproken. Alle tools die je nodig hebt om succesvol te adverteren op Google worden hier doorgenomen op een duidelijke, informatieve wijze. Je kunt ook een gratis hoofdstuk downloaden om al wat meer te leren.

Voor wie is deze online cursus bedoelt?

search engine advertising

Ik kan begrijpen dat je op een bepaald moment denkt: “is dit eigenlijk wel bedoelt voor mij?”. De SEA Masterclasses is voor iedereen die meer wil leren over adverteren op Google en dit ook serieus wil aanpakken. SEA is voor veel verschillende branches in te zetten. Zo zijn er veel mensen die het gebruiken in combinatie met affiliate marketing. Maar ook wordt deze vorm van adverteren steeds meer ingezet bij bijvoorbeeld e-commerce.

Een totaal andere reden om deze cursus te volgen is om SEA uiteindelijk aan te bieden bij bedrijven als een dienst. Veel online marketeers proberen zich steeds meer uit te breiden, en search engine advertising kan een goede extra skill zijn om aan te bieden. Dus ook als je een SMMB runt is het slim dit te overwegen.

Prijs van de SEA Masterclass

Op dit moment is de prijs van de SEA Masterclasses nog 449 euro inclusief BTW. Alleen heb ik van Matthijs vernomen dat hij van plan is om de prijs eind september op te schroeven naar 1000 euro. Dit omdat er steeds meer aanmeldingen binnenkomen en er maar een beperkt aantal coaches zijn. Op deze manier willen ze de kwaliteit van de cursus hoog houden.

Wanneer je dus serieus overweegt deze cursus te volgen, is het slim om snel te handelen en het nog aan te schaffen voordat de prijs wordt verdubbeld.

Is er een niet-goed-geld-terug-garantie?

Ook niet geheel onbelangrijk om te vermelden is de garantie. Deze is natuurlijk aanwezig. Wanneer je binnen 14 dagen erachter komt dat dit toch niet iets voor je is. Kun je contact opnemen via de website, en krijg je het volledige aankoopbedrag teruggestort. Op deze manier kun je dus zonder risico de cursus proberen als je niet zeker weet of dit het voor je is.

SEA Masterclasses Review: het oordeel

Het mag duidelijk zijn, ik ben erg enthousiast over deze online cursus. De inhoud is erg professioneel gemaakt en het word in duidelijke taal verteld. Matthijs Beumer, de man die deze cursus geeft, is erg duidelijk te volgen.

Ik vind het zelf een groot pluspunt dat je een persoonlijke coach krijgt toegewezen zodra je de cursus aanschaft. Dit zorgt er niet alleen voor dat je altijd iemand hebt om op terug te vallen, het maakt de volledige cursus nog waardevoller en beter toepasbaar.

Normaal gesproken zijn dit soort cursussen te koop voor de klassieke prijs van duizend euro. Maar dit is hier niet het geval. Voor minder dan vijfhonderd euro kun je de cursus al volgen, als je het goed doet heb je dit geld ook binnen de kortste keren weer terug verdiend.

Klaar om geld te verdienen met Google?

Ga dan nu naar de speciale kortingspagina van de SEA Masterclasses.
Wacht niet te lang, de prijs gaat binnenkort weer omhoog!

Hoi! Ik ben Jan Willem, ik schrijf wekelijks reviews hier op Reviewnet. Zodat jij een goede beslissing kan maken over je volgende aankoop online!

Plaats een reactie