Review: SMMB Masterclass (Boyd Hoek)

12 minuten leesplezier


Home » Reviews » Online Cursus » SMMB Masterclass Review Bijgewerkt op:
SMMB Masterclass Review thumbnail

Waarschijnlijk ben je hier terecht gekomen omdat je meer wil weten over de SMMB Masterclass en Boyd Hoek. Ik hoop dat deze SMMB Masterclass review al je vragen over deze online cursus beantwoord. Het geeft je verder hopelijk de informatie die je nodig hebt om er achter te komen of dit de juiste keuze voor jou is op dit moment.

Als dit de eerste keer is dat je deze website bezoekt, mijn naam is Jan Willem en ik ben de eigenaar van Reviewnet. Hier plaats ik reviews van online producten waar veel mensen graag meer over willen weten.

In dit geval heb ik zelf ook ervaring met de SMMB Masterclass en social media marketing in het algemeen.

Ik run al een aantal maanden een social media marketing bureau, en de tips van Boyd Hoek heb ik in deze periode ook gebruikt. In deze SMMB Masterclass review kijk ik naar verschillende aspecten die van belang zijn. Zo kun je na het lezen een weloverwogen keuze maken.

SMMB Masterclass Review

Wat is de SMMB Masterclass

De SMMB Masterclass is een online videocursus. Hierin leer je hoe je zelf succesvol een ‘Social Media Marketing Bureau(SMMB)’ opzet. Er zijn namelijk veel kleine bedrijven in Nederland die hulp kunnen gebruiken bij hun marketing. Deze bedrijven zijn vaak niet op de hoogte van de mogelijkheden die sociale media hebben op het gebied van marketing.

De SMMB Masterclass richt zich voornamelijk op één vaardigheid: Facebook advertenties. In deze cursus wordt je van A tot Z uitgelegd hoe je Facebook advertenties in kunt zetten voor andere kleine bedrijven.

Het werkt eigenlijk als volgt: jij leert alles over Facebook Advertenties en social media marketing in het algemeen. Daarna ga je lokale bedrijven benaderen. Bijvoorbeeld: sportscholen, tandartsen, autogarages of rijscholen. Je belt hun op om te vragen of je ze van dienst kan zijn(hoe je dit doet leer je ook in de SMMB Masterclass). Wanneer het bedrijf akkoord gaat, betalen ze je 500-1000 euro per maand om dit te doen.

Het mooie is, het geld wat je verdient is bijna alleen maar winst. Je hebt geen productkosten, importkosten of andere kosten van die soort. Bijna al het geld is pure winst.

Zodra je een ‘niche’ hebt gevonden, kun je de Facebook Advertenties makkelijk kopiëren en plakken voor andere bedrijven. Zo kun je semi-passief geld verdienen met social media marketing.

Volgens Boyd kun je hier dus wel 1000 euro per maand per bedrijf mee verdienen. Het is volgens hem makkelijk op te schalen naar 10.000 euro per maand. Of dit echt zo is, lees je straks.

De man achter de SMMB Masterclass

Boyd Hoek, de oprichter van de SMMB Masterclass

Deze cursus is ontworpen door een man die je waarschijnlijk wel eens in een advertentie op YouTube of Facebook bent tegen gekomen: Boyd Hoek. Hij heeft zelf een aantal jaar ervaring met social media marketing. Binnen een jaar tijd verdiende hij 10.000 euro per maand met dit business model.

Omdat hij van veel mensen de vraag kreeg hoe ze dit ook konden doen, besloot hij een online cursus te maken: de SMMB Masterclass. Inmiddels heeft hij al meer dan 900 mensen geholpen met het opzetten van een eigen bedrijf.

Boyd kan dankzij dit businessmodel reizen en werken wanneer hem dat zelf uitkomt. Iets waar veel mensen stiekem van dromen. Hij wordt verder vaak vergeleken met Jia Ruan, de maker van de BOL Masterclass. Dit omdat hij op eenzelfde manier vaak te zien is in advertenties.

De inhoud van de SMMB Masterclass

In deze SMMB Masterclass review heb ik de inhoud van Boyd Hoek zijn online cursus flink onder de loep genomen. De cursus bestaat uit zes modules. Het is zo gemaakt dat je elke week een module kunt volgen. Zo ben je na zes weken helemaal klaar om aan de slag te gaan.

Natuurlijk kun je de cursus helemaal op je eigen tempo volgen. De zes weken die zijn maar een indicatie van hoe lang je erover kan doen. Het kan natuurlijk ook in 10 weken, of in één week als je het helemaal gek wil maken.

Het ligt dus helemaal aan jezelf. Dit is ook erg prettig aan online cursussen, je kunt het helemaal naar je eigen tijd indelen. Hieronder vind je een beschrijving van alle modules uit de SMMB Masterclass.

Module 1: de fundering leggen

In de eerste module van de SMMB Masterclass krijg je les over de basis van het hebben van een SMMB. Het business model word uitgelegd en je krijgt uitleg over de markt van social media marketing, oftewel: wie wil je gaan bereiken?

Veel online cursussen steken ontzettend veel tijd in mindset. Dit is opzich niet heel erg, maar het is geen praktisch deel. De SMMB Masterclass heeft ook een les in mindset, deze is maar 50 minuten lang. Dat is een stuk minder dan andere cursussen, maar naar mijn mening wel meer dan genoeg.

Na de eerste module weet je alles over social media marketing en waarom het business model zo goed werkt.

Module 2: Resultaten behalen

Dit is meteen een hele praktische module. Je krijgt hier meer dan vijf uur aan videomateriaal. Dit gaat voornamelijk op het opzetten van Facebook advertenties, het maken van funnels en het gebruiken van andere belangrijke programma’s.

Een van de goede punten aan deze module, is dat Boyd wat dieper in gaat op bepaalde dingen. Zo licht hij toe hoe je Facebook advertenties kunt gebruiken voor een aantal niches. Wat erg praktisch is.

Dit is wel een pittige module, omdat er meer dan vijf uur aan materiaal is. Je moet hier wel even rustig de tijd voor nemen om alles goed in je op te nemen. Maar zodra je deze module hebt bekeken, heb je wel erg veel waarde gekregen.

Module 3: De eerste klant

In deze module is het tijd voor actie. Je leert hier hoe je de eerste klant voor je SMMB gaat binnenhalen. Dit is een cruciaal deel van de cursus. Zodra je hierin bent geslaagd, zit je eigenlijk gebakken.

Dit is een wat kortere module met twee video’s waarin je dit allemaal wordt uitgelegd.

Module 4: Sales

Dit is een van de belangrijkste modules van de cursus. Want zonder sales, geen klanten en zonder klanten geen geld… Het komt er uiteindelijk op neer dat je gaat cold callen. Dit betekent dat jij mensen met een bedrijf gaat opbellen en ze probeert over te halen tot een (online) meeting.

Het kan voor sommige mensen best een drempel zijn. Maar als je eenmaal gewend bent met deze methode, kan het je heel veel geld opleveren. Cold calling is nog steeds een van de beste methodes die er bestaat in de sales. Waarom zou je anders nog steeds door energiemaatschappijen worden platgebeld?

Deze module is best pittig. Maar zodra je alles wat je hier leert onder de knie hebt, heb je een ontzettend waardevolle skill in handen die je erg veel geld kan opleveren.

Module 5: Systemen & processen

In deze module ga je nog verder de diepte in. Als het goed is heb je de eerste klant voor je social media marketing bureau al binnen. Nu is het tijd om verschillende systemen in werking te stellen. Bijvoorbeeld het automatiseren van facturen.

Het is belangrijk dat zodra je de eerste klant binnen hebt, je ook makkelijk een tweede klant aan kunt. Je moet aan deze klanten dezelfde waarde kunnen bieden als je eerste.

Verder leer je hier meer over de opvolging en het eventuele contact nadat je een deal hebt gemaakt met een klant. Dit is van cruciaal belang om je onderneming gezond te houden. Je wilt je klanten immers zo lang mogelijk bij je houden.

Dit is naar mijn mening een erg waardevolle module die je echt op weg gaat helpen tijdens het opzetten van je SMMB.

Module 6: Passief maken & schalen

Ook dit is een erg waardevolle module, veel mensen dromen van passief inkomen. Dat betekent dat je geld verdient zonder er daadwerkelijk iets voor te doen. In deze module leer je hoe je een SMMB zoveel mogelijk passief kunt maken. Er zijn verschillende processen binnen een social media marketing bureau die je op meerdere klanten kunt toepassen, dat scheelt een hoop tijd.

Boyd laat in deze module echt zien dat hij een stapje meer zet dan de concurrentie.

De community

Een ander waardevol onderdeel van de SMMB Masterclass is de community. Zodra je de cursus hebt aangeschaft kun je inloggen op een speciaal platform. Hier kun je contact maken met andere cursisten. Ook krijg je hier wekelijks coachingcalls van Boyd Hoek en zijn team.

Een community is echt ontzettend waardevol. Zodra je ergens mee vastloopt, kun je gemakkelijk een vraag stellen. Dan krijg je voordat je het weet reactie van iemand op het platform. De fouten die jij maakt, heeft iemand anders waarschijnlijk ook al gemaakt. Dit zorgt ervoor dat je altijd op het goede pad blijft.

Ervaringen van anderen

In deze SMMB Masterclass recensie lees je veel ervaringen en inhoud van mijzelf. Maar ik wil ook graag de ervaringen van anderen met je delen. Zo krijg je een nog beter beeld van deze online cursus.

Willem gaat erg goed met zijn eigen SMMB.
Het kan hard gaan als je het juist aanpakt, laat Willem hier zien.
SMMB Masterclass ervaring
Dit zijn alleen nog maar betalingen van één maand, dit is goed mogelijk met social media marketing.

Dit is nog maar een fractie van de mogelijkheden die er zijn met social media marketing. Veel mensen denken dat de markt veel kleiner wordt omdat er steeds meer mensen mee bezig gaan. Maar dit betekent ook dat er geld valt te verdienen. Anders deden al deze mensen het niet.

Hier zet ik wel mijn vraagtekens bij…

Dit zou geen goede SMMB Masterclass review zijn als niet kritisch kijk naar bepaald punten. Er is specifiek een ding waar ik het niet mee eens ben.

Wanneer je een advertentie van Boyd ziet, worden je al snel gouden bergen beloofd. Binnen een paar weken zou je 3.000 euro per maand verdienen en kun je stoppen bij je baas. Ik vind dat dit iets te rooskleurig wordt voorgesteld, hier is waarom:

Boyd zegt dat je 1000 euro exclusief BTW moet vragen voor je social media marketing diensten. Hij claimt daarbij dat je in een maand tijd drie klanten moet kunnen binnenhalen. Dat betekent dat je in één maand tijd 3.000 euro zou verdienen met zijn businessmodel.

Ik denk niet dat dit zo makkelijk te doen is. 1000 Euro per maand is namelijk niet voor elk bedrijf makkelijk op te hoesten. Een veel reëler bedrag om mee te beginnen is 500 euro. Wanneer je wat ervaring hebt opgebouwd, kun je de prijs wat opschroeven.

Het blijft alsnog wel een heel goede cursus waarin alles duidelijk wordt uitgelegd. Maar je moet niet verwachten dat je daadwerkelijk duizenden euro’s gaat verdienen in een paar weken tijd.

Voor wie is de SMMB Masterclass?

Na het lezen van deze SMMB Masterclass review ben je waarschijnlijk benieuwd of dit bij je past. Ik leg je hier kort uit of dit wel of niet wat voor je is.

Dit is geen cursus voor jou als je snel geld wil verdienen. Misschien heb je het idee dat je snel rijk wordt van een SMMB. Dat is niet het geval. Voordat je daadwerkelijk geld verdient met dit businessmodel, moet je veel leren en veel doen. Het komt niet zomaar even aanwaaien.

De SMMB Masterclass is wel wat voor jou als je op zoek bent naar een bewezen businessmodel waar veel potentie in zit. Je bent niet bang om de telefoon op te pakken en houdt ervan om samen te werken met anderen.

Prijs van de SMMB Masterclass

Op het moment van schrijven is de prijs van de SMMB Masterclass 997 euro. Bij deze prijs zitten ook verschillende bonussen inbegrepen. Je krijgt bijvoorbeeld verschillende checklists en scripts die je veel tijd besparen.

Je krijgt toegang tot de online community en je kunt 24/7 mails sturen wanneer je vragen hebt. Verder krijg je levenslang updates van de cursus.

De prijs van 997 euro is inclusief BTW. Dit betekent dat je 21 procent kunt terugvragen bij de belasting. Daarom is de ‘echte’ prijs meer rond de 800 euro.

SMMB Masterclass Review: het oordeel

Ten eerste: chapeau dat je het tot het einde van deze SMMB Masterclass review hebt volgehouden. In ongeveer 2000 woorden hoop ik je wat wijzer te hebben gemaakt over deze online cursus.

Naar mijn mening krijg je in deze cursus ontzettend veel waarde aangeboden. Het gaat er uiteindelijk om wat je er zelf mee doet. Als je actie onderneemt en de stappen volgt die Boyd aangeeft, gaat het je bijna zeker klanten opleveren.

Als je op zoek bent naar een manier om online geld te verdienen, is social media marketing een van de betere opties om dit te doen. Wanneer je hier volledig voor gaat, ben ik er van overtuigd dat je er mooie resultaten mee kan maken.

Ik raad deze cursus zeker aan als je serieus nadenkt om te starten met social media marketing. Misschien als een bijbaantje, maar ook zeker als je hier de volledige focus op wilt leggen.

Klaar om je eigen Social Media Marketing Bureau op te zetten?

De beste tijd om er mee te beginnen is nu! Waar wacht je nog op?

Hoi! Ik ben Jan Willem, ik schrijf wekelijks reviews hier op Reviewnet. Zodat jij een goede beslissing kan maken over je volgende aankoop online!

Plaats een reactie