Review: Versio Hosting

15 minuten leesplezier


Home » Reviews » Hosting » Versio Bijgewerkt op:
Versio Review Thumbnail

Sind een aantal jaar geleden maak ik gebruik van de webhosting van Versio. Ik heb dit destijds gedaan om dat dit veruit de goedkoopste hosting was van Nederland. Ik kon voor 50 cent per maand al een aantal websites hosten. Inmiddels heb ik op het gebied van websites en hosting een stuk meer ervaring. En met die ervaring in mijn achterhoofd leek het mij een goed moment om een review te schrijven over Versio hosting.

Veel mensen die net bezig zijn met het maken van een website weten vaak nog niet wat er allemaal bij komt kijken. Naast het kopen van een domeinnaam, is hosting een wezenlijk onderdeel van je website. Als je net begint wil je hier niet te veel geld aan uitgeven. Dan komt je al snel terecht bij Versio. Ik neem in deze recensie de verschillende pakketen door, kijk naar de klantenservice en geef een algeheel eindoordeel. Lees dus snel verder voor deze Versio hosting review!

Versio Review

Over Versio hosting

Versio is een webhosting bedrijf dat is opgericht medio 2008. Het bied verschillende soorten hosting aan, daarnaast kun je hier ook domeinen registeren. Versio is in de afgelopen jaren ontzettend snel gegroeid tot een van de grootste spelers op het gebied van hosting in Nederland.

Versio heeft inmiddels meer dan 140.000 klanten die hosting gebruiken en er zijn al meer dan 600.000 domeinnamen geregistreerd. Dat zijn al flinke cijfers voor een bedrijf dat pas in 2008 is opgericht.

Naast Nederland is Versio ook gebaseerd in België en Engeland. Dit maakt dat ze ook in Europa een steeds groter bedrijf worden.

Bij Versio kun je terecht voor verschillende soorten hosting. Bijvoorbeeld: reseller hosting, WordPress hosting of cloudVPS. De verschillende pakketten licht ik hieronder uit.

Hosting pakketten van Versio

Versio heeft een aantal verschillende soorten hosting pakketten. Hieronder neem ik ze allemaal met je door, vertel ik wat je er aan hebt én of je het nodig hebt of niet. Je wil natuurlijk niet aan een hosting pakket vastzitten waar je te veel geld voor hebt betaald terwijl je eigenlijk met een goedkoper pakket uit de voeten kon.

De standaard hosting pakketten

Wanneer je naar de website van Versio navigeert op zoek naar hosting. Is de kans groot dat je op een pagina komt met de drie standaard hosting pakketten die worden aangeboden. Deze pakketten zijn allemaal shared hosting. Dit betekent dat je de servers deelt met andere mensen, je kunt hier de server ook zelf niet aanpassen. Maar dit is in veel gevallen ook niet nodig.

Alle standaard hosting pakketten ondersteunen onbeperkt dataverkeer en onbeperkt mailboxen. Dit is een functie die je bij veel andere hosting bedrijven niet hebt bij de goedkoopste pakketten. Bij Versio dus wel. Hieronder vind je een beschrijven van de drie standaard pakketten.

Brons NL

Dit is het allergoedkoopste pakket van Versio. Je kunt hier 25 verschillende domeinen op hosten. Met 5000 MB schijfruimte is dit pakket prima wanneer je net begint in de online wereld. De snelheid is goed voor een beperkt aantal bezoekers, maar veel mensen kunnen met dit pakket vooruit. Wanneer je echt net begint is het fijn dat je niet te veel geld hoeft uit te geven aan hosting en dergelijke, je hebt waarschijnlijk al genoeg kosten. Het Brons NL pakket is de eerste drie maanden 50 cent. Daarna betaal je 2,50 per maand.

Zilver NL

Dit is volgens de website van Versio het meest populaire hosting pakket. Met 3x zoveel schijfruimte (15.000 MB) als het Brons NL pakket kun je hier voor een lange tijd aardig mee uit de voeten. Hier kun je 50 verschillende domeinen hosten. Overigens kun je ook gemakkelijk van een Brons NL pakket overstappen naar een Zilver NL pakket zonder veel gedoe. Het Zilver NL pakket kost de eerste drie maanden 2 euro per maand, daarna ben je 5 euro per maand kwijt.

Groot NL

Waarom het dit pakket niet ‘Goud NL’ heet in plaats van ‘Groot NL’ is mij niet duidelijk. Maar het dekt wel de lading. Van de drie pakketten is dit de grootste. Je hebt hier 30.000 MB schijfruimte, wat je naar mijn mening amper allemaal nodig hebt. Maar dat ligt natuurlijk ook volkomen aan je eigen situatie. Je kunt hier 100 verschillende domeinen op hosten, dus aan ruimte geen gebrek. Voor dit webhosting pakket ben je de eerste drie maanden 4 euro kwijt, daarna betaal je 7,50 per maand.

Speciale hosting pakketten

Er zijn ook een aantal hosting pakketten die speciaal zijn ingesteld voor verschillende Content Management Systemen. Dit zijn programma’s waarmee je daadwerkelijk een website bouwt. De hosting is speciaal ingesteld om optimaal te werken met deze verschillende programma’s, waardoor de snelheid altijd goed is. Hieronder licht ik ze kort toe.

WordPress Webhosting

Naast de standaard hosting pakketten van Versio, bieden ze ook speciale WordPress Hosting aan. De servers en instellingen zijn bij deze variant geoptimaliseerd voor WordPress websites. Ook worden er veel minder websites op deze servers gehost. Waardoor de laadsnelheid van je website aanzienlijk beter wordt.

Er zijn veel meer bedrijven die WordPress webhosting aanbieden in Nederland. Maar niet voor de prijs waar Versio het voor doet. Voor 4,99 per maand kun je 5 verschillende websites hosten op het wpPrime NL pakket. Dit is het goedkoopste WordPress hosting pakket. Als je een veeleisende gebruiker bent, kun je ook een duurder pakket aanschaffen die meer capaciteit heeft. Kijk daarvoor op de website van Versio.

Magento Webhosting

Magento is een van de populairste webshop systemen ter wereld. Met dit systeem kun je professioneel een webshop beheren.

De Magento webhosting kost net zoals de WordPress hosting 4,99 per maand. Overigens kun je hier maar 2 websites op hosten.

Joomla

Joomla Webhosting

Joomla is na WordPress het populairste content management systeem ter wereld. Er worden wereldwijd miljoenen websites mee gemaakt.

Als je zelf ook een Joomla website hebt, is dit de beste optie voor je hosting. Je kunt hier ook voor 5 verschillende websites op hosten voor 4,99 per maand.

100% Uptime Hosting

Versio bied standaard bij alle hosting pakketten een uptime garantie van 99,9 procent aan. Dit betekent dat 99,9 procent van de tijd, je website in de lucht is. Er bestaat dus een hele kleine kans van 0,1 procent dat je website niet in de lucht is. Er zijn mensen die dit kleine risico niet willen nemen, dit kan om verschillende redenen zijn. Voor die mensen is er hosting met een 100 procent uptime garantie. Dit betekent dat je website nooit offline kan gaan door hosting. Het goedkoopste pakket van deze hosting kost 9,99 per maand.

Onbeperkt Dataverkeer hosting

Wanneer je een webhosting pakket afneemt, bij Versio of een ander bedrijf. Is er altijd een bepaalde hoeveelheid dataverkeer die je maximaal kan gebruiken. Als je dit overschrijd, kan het problemen opleveren. Wanneer je bezig met je mail en andere aspecten van je website, wil je je hier misschien geen zorgen over maken. Daarom bied versio ook Onbeperkt Dataverkeer hosting aan. De naam zegt het al, je kunt hier dus nooit tegen een datalimiet aanlopen. Voor 3,49 per maand kun je hier 25 websites op hosten, dat betekent veel data voor een relatief lage prijs.

Reseller hosting

Als je al een kijkje hebt genomen op de website van Versio, heb je waarschijnlijk ook ‘Reseller Hosting’ zien staan. Dit is speciale hosting voor mensen die hun hosting compleet zelf willen instellen. Dit kunnen mensen zijn die websites beheren voor klanten, of die zelf een hosting bedrijf hebben. Dit is voor de meeste mensen niet interessant, maar het is in ieder geval ook een optie.

Welk Versio pakket is geschikt voor jou?

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, zijn er ontzettend veel verschillende soorten hosting pakketten. Misschien vraag je je nu ook wel af: wat moet ik dan hebben? Het antwoord daarop is: dat ligt eraan. Ten eerst moet je kijken hoe serieus je bent met je website. Ben je nog aan het uitvogelen hoe alles werkt en verwacht je weinig bezoekers de komende maanden? Dan kan je gerust beginnen met het goedkoopste hosting pakket.

Ben je juist een bedrijf dat al een fanbase heeft en veel bezoekers verwacht? Dan kan ik je een speciaal hosting pakket aanbevelen wat is ingesteld op jouw CMS en de wensen die daarbij horen.

Domeinnaam kopen bij Versio

Versio staat bekend om prijzen voor domeinnaamregistratie. Elke denkbare domeinextensie kun je bij Versio wel kopen. Van een ‘.com’ domein tot een ‘.tech’ domein. Dit vaak ook nog met een dikke korting.

Versio Domeinnamen
De prijzen van domeinnamen bij Versio.

Bij Versio koop je een domein met een ‘.nl’ extensie voor 99 cent. Daarmee zijn de goedkoopste van Nederland. Niet gek dat ze al meer dan 600.000 domeinnamen hebben verkocht.

Gratis SSL Certificaat

Een ander voordeel van Versio is dat ze gratis SSL certificaten verzorgen. Bij veel andere hosting bedrijven ben daar al snel een paar tientjes op jaarbasis voor kwijt. Via DirectAdmin kun je een gratis SSL certificaat instellen. Dit moet je wel eerst aanzetten in je Versio klantenpaneel.

Het slotje aan de linkerkant krijg je doormiddel van een SSL certificaat.

Een SSL certificaat zorgt er voor dat je een ‘slotje’ naast je domeinnaam krijgt te zien in je webbrowser. Hierdoor je is website extra beveiligd en dit ziet er ook een stuk professioneler uit.

Snelheid

Goed, een van de allerbelangrijkste aspecten van hosting is de snelheid. Als je website niet snel laad, is dat een grote afknapper voor veel bezoekers. Wanneer een mobiele website binnen 3 seconden nog niet is geladen, kost dit je al 53 procent van de bezoekers. Dat is een flink aantal. Verder is de snelheid van je website ook belangrijk voor de zoekresultaten in Google. Wanneer je snelheid slecht is, wordt je lager ingedeeld in de zoekresultaten. Voor veel mensen is dit erg belangrijk. Bijvoorbeeld als je een affiliate marketing website runt. Natuurlijk is de inhoud van je website ook verantwoordelijk voor de snelheid, maar ook de hosting is een wezenlijk deel.

Versio hosting snelheid
De snelheid van mijn website met Versio hosting.

Aangezien deze website ook gebruik maakt van Versio hosting, heb ik deze via Bitcatcha gecontroleerd op snelheid. En wat ik verwachtte, kwam ook daar uit de test. De hosting snelheid van Versio is buitengewoon snel. Hij krijgt een A+ rating, wat de beste is die je kan krijgen. Hieruit kun je opmaken dat wanneer je hosting op Versio aanschaft, je geen zorgen hoeft te maken over de snelheid van je website.

Beheer

Directadmin Versio review
Directadmin

Je denkt er misschien niet zo snel zelf bij na, maar je krijgt bij je hosting ook toegang tot een controlepaneel. Hiermee kun je aan de achterkant van je website verschillende dingen instellen. Je kunt via dit paneel bijvoorbeeld een CMS installeren, back-ups maken of een e-mail adres aanmaken.

Versio maakt als controlepaneel gebruik van DirectAdmin. Dit is een professioneel controlepaneel. Als je hier ‘los’ gebruik van wil maken ben je ook wel wat geld kwijt, bij Versio krijg je dit er gratis bij. Andere providers maken ook gebruik van gratis panelen. Maar DirectAdmin is naar mijn mening een van de betere (al dan niet de beste) controlepanelen.

De layout ziet er wel een beetje ouderwets uit. Het lijkt op een oude website uit het jaar 2000. Maar goed, het dekt wel de lading naar mijn mening.

Zoals in de afbeelding is te zien, kun je via dit controlepaneel ook al je e-mail zaken bijhouden. Je kunt nieuwe e-mail adressen aanmaken voor bijvoorbeeld werknemers. En je kunt zelfs mailing lijsten bijhouden.

Al met al ben ik erg te spreken over DirectAdmin, dit wordt wereldwijd ook gezien als het beste controlepaneel om te gebruiken bij webhosting.

Klantenservice

De livechat van Versio.

In deze Versio hosting review heb ik natuurlijk ook gekeken naar de klantenservice. Dit kan je ervaringen met een hosting bedrijf maken of breken. Op het internet gaan er veel gemengde ervaringen rond over de klantenservice van Versio. De ene recensie is erg postief, de andere weer wat minder. Ik ben zelf ook al bijna vier jaar lid bij Versio, ook heb in die tijd vaak contact gehad met de helpdesk. Soms positief, soms minder positief.

Een van de minpunten van de klantenservice is dat je geen telefonisch contact kunt opnemen. Dit kan alleen als je een ‘premium lid’ bent bij versio. Maar daar betaal je ook maandelijks bijna 10 euro voor. Aangezien bellen geen optie is, moet je bij versio gebruik maken van de live chat. Het duurt gemiddeld 3 uur voordat je een reactie krijgt van een medewerker. Dit kan soms best vervelend zijn als er je haast hebt bij een probleem. De helpdesk is wel 7 dagen per week open. Je kunt ook een vraag stellen in het forum van Versio. Hier kunnen ook andere mensen buiten de medewerkers van Versio op reageren, soms levert dat nog sneller een antwoord op.

Wanneer je contact hebt via de live chat met een medewerker van Versio, word je snel en adequaat geholpen. De medewerkers zijn erg vriendelijk en willen altijd de beste oplossing aanbieden. Ik heb dan ook erg goede ervaringen met de klantenservice, op de trage reactietijd na.

Prijs van Versio hosting

Je hebt in de beschrijving van de verschillende hosting opties waarschijnlijk al een aantal prijzen gezien. Maar ik wil er toch nog even iets meer op in gaan. Laat ik vooropstellen dat Versio praktisch gezien de goedkoopste webhosting provider van Nederland is. De prijzen die Versio hanteert heb ik nog nergens in Nederland zo goedkoop gezien.

Verder kun je bij Versio per maand betalen en hoef je niet meteen een contract voor één of meerdere jaren te tekenen. Dit kan overigens soms wel slim zijn omdat hosting prijzen nog wel eens verhoogd worden gedurende de jaren. Door dan voor meerdere jaren hosting af te nemen, betaal je altijd het lage tarief.

Een kleine tegenvaller is wel, dat alle prijzen die op de website staan vermeld, exclusief BTW zijn. Dit is bij meerdere hosting bedrijven het geval en lijkt eerder regel dan uitzondering. Het is wel handig om te weten zodat je niet voor verassingen komt te staan als je op het punt staat te betalen.

Is er een niet-goed-geld-terug garantie?

Ja, die is er zeker. Als je binnen 14 dagen toch je hosting wil opzeggen, kun je het in je klantenpaneel stop zetten. Daarna krijg je zonder gedoe je geld binnen 14 dagen teruggestort.

Mijn ervaringen met de hosting van Versio

In de vier jaar tijd dat ik gebruik maak van de webhosting van Versio, heb ik veel verschillende websites gemaakt. Domeinnamen gekocht en SSL certificaten geïnstalleerd. Daarom deel ik ook graag mijn persoonlijke ervaring met Versio hosting.

Vier jaar geleden kwam ik terecht bij Versio omdat dit werd aanbevolen door mijn opleiding. Destijds koste het maar 50 cent per maand om je website daar te hosten. Dat kost het nu alleen de eerste drie maanden, daarna ben je 2,50 kwijt. De prijs was toen zo laag omdat Versio nog maar een kleine speler was op het gebied van hosting. Dat is inmiddels wel anders.

Ik heb vrij recent nog een van mijn websites verplaatst van de Brons NL hosting naar de speciale wpPrime hosting. Ik merkt dat mijn website toch redelijk traag werd omdat hij steeds meer data bevatte. Dit overzetten ging vrij lastig, maar met de hulp van de helpdesk was het later alsnog snel geregeld.

Ik ben erg goed te spreken over mijn ervaringen met Versio. De prijzen zijn goed, alles werkt super snel en je website is in een kwestie van minuten live. Ik krijg altijd binnen een nette tijd een factuur opgestuurd nadat ik een aankoop heb voltooid en als er een probleem is wordt het super snel verholpen.

Voordelen van Versio Hosting

  • De prijzen: Nergens in Nederland zijn de prijzen zo laag als bij Versio.
  • De snelheid: De snelheid van de Versio servers is super. Dit draagt bij aan de algehele snelheid van je website.
  • Klantvriendelijkheid: De medewerkers van Versio zijn erg vriendelijk en helpen graag mee.
  • Beheer: Het beheer met DirectAdmin werkt erg prettig en is makkelijk in gebruik.

Nadelen van Versio Hosting

  • De helpdesk: Het is onprettig dat Versio niet telefonisch bereikbaar is. De wachttijd van 3 uur voordat je bericht terug hebt is ook niet super.
  • BTW: De prijzen op de website zijn allemaal exclusief BTW. Hierdoor kan je voor verassingen komen te staan als je wil afrekenen.

Versio hosting Review: raad ik deze webhosting aan?

Alleen al aan het feit dat ik mijn eigen websites host op Versio, mag het duidelijk zijn dat ik deze hosting provider aanraadt. Ik ben erg te spreken over de snelheid én de prijs van Versio hosting. Ik maak al bijna vier jaar gebruik van Versio. Ik ben nog nooit overgestapt om dat het altijd goed is.

Op de kwaliteit van de hosting heb ik echt niks aan te merken, de uptime garantie van 99,9 procent klopt ook helemaal. Sterker nog, geen een van mijn websites heeft ooit problemen gehad.

De medewerkers van de klantenservice zijn erg bekwaam en vriendelijk. Dit vind ik ook erg positief. Het enige minpunt is de lange tijd die je soms moet wachten voordat je een antwoord hebt in de live chat. Dat zie je ook terug in de beoordeling onderaan deze Versio Hosting review.

Al met al raad ik Versio zeker aan. Het is een erg prettig bedrijf om hosting bij af te nemen. Ik zit er al vier jaar lang, dus ik kan het weten.

Versio Hosting Review

Jan Willem

Snelheid
Klantenservice
Beheer
Uptime
Prijs

Samenvatting

Versio is een goed en betrouwbaar hosting bedrijf. De snelheid van de servers is top en de de klantvriendelijkheid is erg goed. Het enige minpunt is dat je soms wat langer moet wachten bij de helpdesk van de klantenservice. Maar als er eenmaal contact is, wordt je wel snel geholpen.

4.6

Hoi! Ik ben Jan Willem, ik schrijf wekelijks reviews hier op Reviewnet. Zodat jij een goede beslissing kan maken over je volgende aankoop online!

Plaats een reactie